پرعيارسازي از طريق واسطهي سنگين:
در اين روش، يک پالپ با ذرات بسيار کوچک و با وزن مخصوص بالا معلق در آب ساخته ميشود که وزن مخصوص پالپ کمتر از وزن مخصوص کاني آهن و بيشتر از وزن مخصوص باطله ميباشد. در اثر اين پديده، دانههاي باطلهي همراه دانه هاي آهن شناور و جدا ميشوند.
اين دستگاه ها با ذرات نسبتا درشت 1 تا 5 ميلي متر کار ميکنند. کاربرد ذرات کوچک تر باعث افزايش دانسيته و ويسکوزيتهي پالپ مي شود و بدين ترتيب مانع از جدايي باطله از کانسنگ ميشود.
ذرات معلق در پالپ بايد قابليت جدايش را داشته باشند و معمولا از ذراتي تشکيل ميشوند که داراي خاصيت مغناطيسي هستند و قابليت جدا کردن توسط جداکنندهي مغناطيسي و مصرف مجدد را نيز دارند. چنانچه از اين روش براي پرعيار کردن سنگهاي آهن استفاده شود بايد سنگ معدن فاقد مگنتيت باشد. در غير اين صورت، بايد اين مواد توسط جداکنندهي مغناطيسي با ميدان ضعيف جدا شوند.
دستگاههاي واسطهي سنگين معمولا با پالپي با وزن مخصوص 2/7 تا 3 تن بر متر مکعب کار ميکنند و به اشکال مختلف استوانهاي و کلاسيفاير مکانيکي و سرانجام به صورت هيدروسيکلون در صنعت وجود دارند. کارآيي اين دستگاهها بستگي به درجهي آزادي کاني و ابعاد به کار برده شده دارد.
چنانچه توزيع ذرات به صورت دانه ريز باشد، دستگاه کارآيي خود را از دست مي دهد.
ادامه دارد.
