کوره قوس الکتریکی(بخش اول)

کوره قوس الکتریکی

       شامل یک حمام بزرگ و کم عمق با لایه نسوز اسیدی یا بازی و الکترودهای کربنی بر بالای بستر ذوب می‌باشد که می‌توانند بالا و پایین بروند. جریان الکتریکی از ترانسفورمرها به این الکترود‌ها وارد می‌شود. آهک برای حذف ناخالصی‌ها و تشکیل سرباره به ذوب اضافه می‌شود. فلزی که مذاب را تشکیل می‌دهد، قراضه با ترکیب شناخته شده است. هنگامی‌ که کوره با قراضه شارژ شد، الکترودها پایین آورده می‌شوند و جریان الکتریکی برقرار می‌گردد. سپس الکترودها بالا می‌روند و قوس الکتریکی از الکترود به فلز برقرار و ذوب شدن آغاز می‌شود. دما در نزدیکی نوک الکترود به حدود ۴۱۰۰ درجه سانتی گراد می‌رسد که قراضه را ذوب می‌کند. آهک، فلوراسپار¹، کربن و فروآلیاژها برای اکسیژن‌زدایی فلز نیز اضافه می‌شوند.

       کوره EAF می‌تواند برای تولید فولاد‌های پرآلیاژ، HSS،فولاد پراستحکام و غیره مورد استفاده قرار‌ گیرد. این امر به دلیل کنترل بیشتری بر ناخالصی و در نتیجه بر فولادسازی امکان پذیر است. در حال حاضر از آن به طور فزاینده ای برای تولید فولاد معمولی استفاده می‌شود. اندازه EAF‌ها از محدوده ظرفیت کوچک حدود یک تن برای استفاده در کارخانه‌های ریخته‌گری جهت تولید محصولات چدنی، تا حدود ۴۰۰ تن برای فولادسازی‌ها دربرمی‌گیرد (ظرفیت EAFهای مورد استفاده در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و در دندانپزشکی ممکن است تنها چند ده گرم باشد).

توضیحات:
  1. فلوریت، یک کانی با اهمیت صنعتی است که از کلسیم و فلوئور(fluorine) تشکیل یافته است. این کانی در گستره وسیعی از فرآیندهای شیمیایی، متالورژی و سرامیک سازی بکار گرفته می‌شود. نمونه‌هایی با شفافیت و رنگ منحصر به فرد، به شکل سنگ جواهر برش خورده تا در ساختن اشیاء زینتی مورد استفاده قرار گیرند. فلوریت بواسطه فرآیندهای هیدروترمالی، در رگه‌ها نهشته می‌گردد. در این سنگ‌ها، فلوریت اغلب به عنوان یک کانی گانگ (gangue) همراه با کانه‌های فلزی ایجاد می‌گردد. فلوریت همچنین در شکستگی‌ها و حفرات برخی از سنگ‌های آهک و دولومیت‌ها یافت می‌گردد. این کانی یک کانی بسیار معمول سنگ ساز (rock-forming mineral) می‌باشد که در بخش‌های زیادی ازجهان یافت می‌گردد. در صنعت معدنکاری، فلوریت اغلب تحت نام “فلوراسپار” نامیده می‌شود.

کوره قوس الکتریکی(بخش دوم)

1 دیدگاه برای “کوره قوس الکتریکی(بخش اول)

  1. اشتراک‌ها: کوره قوس الکتریکی(بخش دوم) | مجد استیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *